Anderlecht komt aan een 4 op 6

15-09 22:58

Anderlecht komt aan een 4 op 6

Twee penalty’s niet gefloten, voor beide ploegen eentje. Een veelvoud aan foute beslissingen van de scheidsrechter. FCS Boekarest-Anderlecht eindigde op 0-0. Met dat punt komt Anderlecht – waar een halve crisissfeer de kop opstak – op vier op zes. Wat op zich geen slechte start is in de groepsfase van de Conference League. Nu volgen er twee duels tegen groepsleider West Ham United. Andere koek voor het team van Felice Mazzu.

West Ham heeft zes op zes, Anderlecht heeft vier punten, FCSB heeft één punt. Silkeborg staat nog op nul. Zo mag Anderlecht wel blijven dromen van overwinteren in de Conference League.

Felice Mazzu pakte vooraan met het duo Refaelov-Silva uit. Verschaeren mocht in de dug-out plaatsnemen, net als Delcroix. Vertonghen keerde terug in de elf. Anderlecht verscheen met goede intenties aan de aftrap. Dat leverde wat kansjes voor Ashimeru en Amuzu op. Aan de overkant had Van Crombrugge zijn handen vol. De doelman ging even later in de fout. Een duidelijke penalty, maar de scheidsrechter liet verder spelen. In de Conference League is er geen VAR actief.

Zo was het 0-0 bij de rust, al had Steauau nog wat gevaar gekweekt en kon Fabio Silva aan de overkant scoren. De tweede helft bood meer evenwicht voor Anderlecht. Niet voor het eerst dit seizoen dat ze beter presteren na de rust. Arnstad vlamde op de doelman, Refaelov liet de rebound liggen. Mazzu bracht Esposito, Verschaeren en Duranville in. De 16-jarige youngster was opnieuw een lichtpunt.

Cordea liet de 1-0 liggen. Aan de overkant verdiende Esposito een strafschop. De Oostenrijkse scheidsrechter ging opnieuw de mist in.

LEES OOK: Anderlecht ontsnapt aan penalty

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...