Club Brugge sprak met Van Nistelrooij

27-03-2024 06:28

Club Brugge sprak met Van Nistelrooij

Karel Geraerts ligt nog onder contract bij Schalke 04. Alexander Blessin zit goed bij Union en kan in de Bundesliga aan de slag. Wordt Ruud van Nistelrooij de nieuwe trainer bij Club Brugge?

De voormalige Nederlandse international zit zonder club sinds hij eind vorig seizoen opstapte bij PSV. In zijn eerste seizoen won hij de KNVB-beker en de Super Cup. PSV strandde op de tweede plaats en mocht deelnemen aan de voorronde van de Champions League. Er klonk echter kritiek vanuit de kleedkamer. De technische staf klopte ook bij de clubleiding aan.

Toen Van Nistelrooy via een publicatie in De Telegraaf daarvan op de hoogte raakte en hij in gesprekken met de clubleiding onvoldoende ruggensteun voelde, besloot hij per direct op te stappen.

Van Nistelrooy sprak onlangs ook oriënterend met zijn oude club SC Heerenveen, maar daar is hij op dit moment geen kandidaat meer.

De 47-jarige Brabander kan naar een voormalige ploegmaat kijken. Mark van Bommel liep kleerscheuren op bij PSV en VfL Wolfsburg. Hij ging in op een aanbieding van Antwerp en leidde de Great Old naar bekerwinst en een een kampioenenbal. De eerste titel na 66 jaar. Ze wonnen ook de Belgische Super Cup. De trainerscarrière van Mark van Bommel zit op de goede weg.

Ruud van Nistelrooy is echter niet de enige kandidaat. Club Brugge bewandelt meerdere pistes. Ze domineerden jarenlang het Belgische voetbal, maar vorig seizoen eindigden ze pas op de vierde plaats. Dit seizoen loopt gelijkaardig.

Dat Club Brugge aan Ruud van Nistelrooy denkt, is geen toeval. Ze spraken eerder met John de Jong over de job van technisch directeur. De Jong was degene die hem in Eindhoven de kans als hoofdtrainer gaf en heeft nog altijd een goede band met de voormalige PSV-trainer.

LEES MEER OVER:

Club Brugge

Pro League

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...