Europese media loven de Rode Duivels

17-11 07:11

Europese media loven de Rode Duivels

Met een 1-4 zege tegen Rusland blijven de Rode Duivels ongeslagen in de EK-voorronde. Ze doen nog veel beter met een 27 op 27. Daar hoort een lofzang in de buitenlandse media bij.

De Franse sportkrant L’Equipe zag de Russen hun tanden stuk bijten. “België overklast Rusland met een show van de broers Hazard”, kopt men. “In hun eerste grote test na de zware Nations League-nederlaag in Zwitserland, hebben de Rode Duivels alle tegenstand de kop ingedrukt door agressief te verdedigen en vooruit te gaan. Zij hebben bevestigd één van de topfavorieten te zijn voor het komende EK.”

Het Spaanse Marca toont veel aandacht voor de prestatie van Eden Hazard, die bij Real Madrid speelt. “Dubbele treffers van Hazard helpen een perfect België in Rusland. Beide ploegen kwamen met hun beste elftallen op het veld, maar de Belgen waren duidelijk beter dankzij een fantastische prestatie van Hazard. Het werd een Hazard-tentoonstelling en een zege in een ‘officiële oefenmatch’ voor de Belgen.”

La Gazzetta dello Sport had ook een lofzang in petto. “Een serieuze krachtmeting van België, dat het eveneens gekwalificeerde Rusland overdonderde. Lukaku was één van de protagonisten met een assist en een doelpunt, maar de hoofdrol werd opgeëist door de broers Hazard. Zij scoorden de eerste drie doelpunten van de match.”

Ook in Nederland was men onder de indruk. “België veegt de vloer aan met Rusland”, kopt De Telegraaf. “België vernedert Rusland voor eigen publiek in duel om de eer”, klinkt het bij Algemeen Dagblad.

“België vernietigt Rusland om de topnotering in poule I te verzekeren”, aldus Sky Sports. “Rusland werd bij momenten omver geblazen door de Belgen”, luidt het oordeel van de BBC.

LEES MEER OVER:

Eden Hazard

EK 2020

Rode Duivels

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...