Vandenbempt haalt uit naar Westerlo en KRC Genk

18-03-2024 10:45

Vandenbempt haalt uit naar Westerlo en KRC Genk

Vreemde taferelen in het Kuipje gisterenavond. Toen het 1-1 stond werd er plots niet meer gevoetbald. Een stand waar zowel Westero als Genk baat bij hadden. De verdedigers van Genk mochten minutenlang ongestoord de bal rondtikken. Een zogenaamde ‘salonremise’. Analist Peter Vandenbempt haalt uit naar beide clubs.

Zes! minuten lang mochten de verdedigers van Genk de bal rondspelen. De aanvallers van Westerlo deden geen moeite om het leer te veroveren.

“Een heel pijnlijk moment op het einde van een mooie en spannende voetbalavond met veel emoties. Voor de reputatie van ons voetbal vind ik die vertoning zeer kwalijk. Ze lachen de voetballiefhebber cynisch uit in zijn gezicht”, aldus Peter Vandenbempt tegenover Sporza.

“Alle begrip dat KRC Genk geen risico’s wilde nemen met z’n tienen, ook dat Westerlo tevreden is met de 1-1, maar het had minder cynisch en wat subtieler gekund. Rik De Mil begreep dat, had ik de indruk. Hij leek er verveeld mee te zitten, maar Wouter Vrancken is me komen toesnauwen dat ik met mijn opmerkingen bullshit verkocht. Hij argumenteerde dat hij zijn spelers niet kon zeggen waar ze de bal moesten spelen. Goed, dat bekijk ik als een compliment.”

“Eerst wilden de trainers ons nog wijs maken dat de situatie ontstaan is op het veld, op initiatief van de spelers, maar er zijn beelden en ooggetuigen die Wouter Vrancken en Rik De Mil tekenen naar mekaar zien doen en richtlijnen geven om de strijd te staken. Een triest spektakel vind ik het. In de ogen van de echte voetbalprofessionals ben ik nu een naïeve onnozelaar. Geen probleem, maar de vergelijking van de Schande van Gijon op het WK van 1982 gaat hier niet op. Tot in minuut 90 hebben Westerlo en Genk volop strijd geleverd, op leven en dood.”

“En dat KAA Gent de top 6 niet haalt, komt niet omdat Westerlo en Genk 6 minuten niet gevoetbald hebben. Al hoefde het zo niet te gaan.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...