OHL heeft grote plannen met stadion

23 december 2015
instagram
Nieuwe bouwwerken in Den Dreef, het stadion van OH Leuven. De lage staantribune over de hoofdtribune gaat tegen de vlakte. Voor de start van het seizoen 2016-2017 moet de nieuwe tribune klaar zijn. Dat brengt de capaciteit op 10.000 plaatsen. Daarna volgen nog verbouwingen. Daar hoort een animatiefilmpje bij.

Die nieuwe tribune zal 3.500 plaatsen tellen, inclusief nieuwe kleedkamers, een spelershome en perstribune. Dankzij de uitbreiding met 1.700 plaatsen hoopt OHL op termijn een hoger sportief budget te kunnen genereren. Op termijn wil OHL richting 12.000 plaatsen in Den Dreef.

De bouwwerken die nu starten gaan 5 miljoen euro kosten. De stad Leuven voorziet twee renteloze leningen van 2 miljoen euro. Daar komt nog een half miljoen euro aan Vlaamse subsidies bij.

"OHL moet die lening aan de stad alleen afbetalen als ze in eerste klasse spelen", vertelt CEO Paul Van Der Schueren, CEO van OHL. "Als die leningen afbetaald zijn, moeten we nog een achtergestelde lening van 2 miljoen euro terugbetalen aan de lokale overheid."

In de volgende fases zijn er nieuwe tribunes achter de twee doelen voorzien, waardoor Den Dreef een kuipvorm krijgt.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes