EXCL - Interview met Leandro Trossard

29 februari 2016
instagram
Leandro Trossard is bezig aan zijn eerste échte seizoen in de Jupiler Pro League. De huurling van Racing Genk doet het prima in het shirt van OHL. Zo liet hij zich opmerken met een fraai hakdoelpunt en wondermooie dribbels. Na dit seizoen trekt hij terug naar KRC Genk. Voetbalbelgie.be had een goed gesprek met de sympathieke Limburger.

In 2010 ruilde Leandro Trossard op 15-jarige leeftijd de jeugdopleiding van Bocholter VV voor die van het 'grote' Racing Genk. In januari 2012 maakte hij de overstap naar de A-kern. Amper vijf maanden later, op 12 mei 2012, debuteerde hij in de laatste wedstrijd van play-off 1 tegen AA Gent. Hij viel in voor Stef Peeters, die nu bij MVV aanvoerder is.

"Het was fantastisch om als 17-jarige jongen in de eerste ploeg van zo'n grote club als Racing Genk te spelen", vertelt Trossard over zijn debuut aan Voetbalbelgie.be.

Hij kreeg in de eerste helft van het daaropvolgende seizoen echter geen kansen meer bij Genk. In januari 2013 trok Leandro Trossard naar tweedeklasser Lommel United. "Ik had zelf aangegeven dat ik uitgeleend wou worden", zegt hij over die periode.

Nog niet klaar

Een goede keuze, want bij Lommel speelde Trossard zich onmiddellijk in de kijker met zeven doelpunten in twaalf wedstrijden. Een uitleenbeurt aan KVC Westerlo, toen in tweede klasse, volgde. Trossard vond er echter zijn draai niet en bleef op drie goals in zeventien wedstrijden steken.

"Ik keerde daarna graag terug naar Lommel United en wist er snel de goede draad terug op te pikken", merkt Trossard op. Hij werd er door de supporters verkozen tot speler van het seizoen. Zestien doelpunten in 33 wedstrijden, dat kan tellen. Ei zo na hielp Trossard Lommel United aan een promotie naar eerste klasse.

"Vorige zomer mocht ik mij bij Racing Genk melden. Ik begon er aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een korte periode want ik kreeg al snel te horen dat een nieuwe uitleenbeurt wellicht de beste oplossing was", vertelt Leandro Tossard.

Na Lommel United, Westerlo en opnieuw Lommel United volgde OHL. Een schot in de roos. "Het is minder vechtvoetbal in eerste klasse. In tweede klasse speel je vaak tegen twee muren en moet je er proberen door te komen. In de Pro League geniet je toch wat meer vrijheid. De verdedigers plakken niet op mijn huid, en ik kan meer tussen de lijnen bewegen."

Werkpunten

"Die uitleenbeurten hebben mij gemaakt tot de voetballer die ik nu ben. Ik ben volwassener geworden en heb veel ervaring opgedaan", merkt Trossard op. Dat hij nu voor een kleinere club speelt, ziet hij - als creatieve speler - niet als een nadeel.

"OHL moet voor het behoud in eerste klasse strijden, waar ik met Lommel United mee bovenin draaide in tweede. Ik moet nu presteren onder zware druk, in moeilijke wedstrijden. Dat is bijzonder leerrijk. Toch kan ik nog op veel punten verbeteren. Mijn voornaamste werkpunten zijn mijn kopspel en duelkracht."

Tijdens de winterstop stuurde Trossard zijn kat voor het vertrek van OHL op winterstage. Racing Genk wou hem eerder dan afgesproken terug. Peter Maes wou die snelle en creatieve speler er graag bij hebben. OHL lag echter dwars en klampte zich vast aan het huurcontract. Beide clubs kwamen uiteindelijk tot een akkoord: Trossard mocht het seizoen bij OHL uitdoen.

"Normaal gezien keer ik na dit seizoen terug naar Racing Genk om er de voorbereiding op het volgende seizoen mee te doen", kijkt Trossard vooruit. "Hopelijk is het deze keer wel de goede keer. Al is het op mijn leeftijd wel belangrijk dat ik veel kan spelen, anders zou mijn ontwikkeling stilvallen."

Kevin De Bruyne

Bij zijn debuut voor KRC Genk in 2012 speelde er ene Kevin De Bruyne in de Cristal Arena. "Kevin is niet echt mijn grote voorbeeld, maar hij is natuurlijk wel een goede speler, iemand van wereldniveau. Hoe hij zijn carrière heeft opgebouwd, dat zou ik ook wel willen", lacht Trossard.

"Hopelijk kan ik net als Kevin De Bruyne op een dag bij een topclub spelen, dat zou fantastisch zijn. Maar als ik kan doorbreken bij Racing Genk is dat natuurlijk ook al mooi. Maar dat is niet voor vandaag of morgen. Ik zal er eerst alles aan doen om OHL mee in eerste klasse te houden. Uit dank voor het vertrouwen dat ze in mijn stelden, en voor de supporters."


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes