Vanden Borre slachtoffer van slechte vrienden

10 januari 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Terwijl Vincent Kompany van de jeugd van Anderlecht wist door te stromen tot de absolute top, ging het met Anthony Vanden Borre de verkeerde kant op. De flamboyante flankspeler zet er op zijn 29ste zelfs al een punt achter. Het lichaam en het hoofd willen niet meer. Zijn voormalige begeleider treurt.

"Hij liet zich makkelijk beïnvloeden door zijn vrienden: Hervé Kagé, Pelé Mboyo, enz.", stelt Yvan Verhoeven bij Sporza. "Ik denk dat dat zijn carrière bepaald heeft."

"Dat is ook het grootste verschil tussen Anthony en dat andere toptalent, Vincent Kompany. Die laatste was wel goed omringd door zijn familie. Anthony heeft een tijdje gezworven. Roem, faam en geld, dan weet je genoeg."

Anthony Vanden Borre kwam 28 keer voor de Rode Duivels en voetbalde bij Anderlecht, Fiorentina, Genua, Portsmouth, RC Genk, opnieuw Anderlecht en Montpellier. Hij heeft mooi geld verdiend in het voetbal. Maar wat blijft daar van over?

Yvan Verhoeven maakt zich zorgen. "Ik vrees voor de toekomst van die jongen. Wat gaat hij nu doen? Hij heeft geen diploma, heeft alleen maar gevoetbald in zijn leven. Heeft hij nog financiële reserves? Ik vind het allemaal heel jammer. Want ik heb veel met hem meegemaakt en bewaar goeie herinneringen aan hem."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is geen sport op leven en dood, het is meer."

Bill Shankly

Meer voetbalquotes