Dutoit vreest niet voor terugkeer Proto

10 januari 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
William Dutoit tekende een contract voor 3,5 jaar bij KV Oostende. De voormalige keeper van STVV mag al snel zijn kans gaan, want Didier Ovono neemt deel aan de Afrika Cup en Silvio Proto ligt in de lappenmand. Op termijn worden de plaatsen in de kern duur.

De 28-jarige Fransman heeft 46 wedstrijden in eerste klasse achter zijn naam staan. Didier Ovono zit aan 89 matchen plus 32 in de Ligue 1. Silvio Proto zit aan 429 competitieduels. Tel daar nog zijn Europese parcours en interlandcarrière bij.

Dutoit bekijkt het door een andere bril. "Veel mensen beweren dat het ambetant moet zijn dat Silvio Proto ook bij Oostende keept, maar ik kijk uit naar het moment dat Silvio weer fit is", stelt hij tegenover Het Belang van Limburg. "Van een keeper met zo’n palmares kan ik toch alleen maar leren? Dat geldt trouwens ook voor Ovono."

"Natuurlijk zal ik strijden voor een basisplaats, maar Oostende gaf me geen contract voor zes maanden. Ik tekende voor 3,5 seizoenen en dus zien ze mij toch als hun toekomstige keeper."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes