Coucke wil dat Oostende winstgevend wordt

11 januari 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
De investeringen in de spelersgroep en de uitbouw van het stadion zorgen voor een schuldenberg van 23 miljoen euro bij KV Oostende. Waar Marc Coucke garant voor staat. In de begroting is deelname aan Play-off 1 voorzien. Patrick Orlans, gepromoveerd tot algemeen directeur, moet de club winstgevend maken.

 "Wij hebben begroot op play-off 1 omdat we positieve jongens zijn", lacht Orlans in Het Laatste Nieuws. "Het is wel niet zo dat we failliet zullen gaan of een boterhammetje minder zullen moeten eten als dat niet het geval is, maar in play-off 1 kan je één achtste van je budget ophalen."

"Het zou in de snelle groei en in de fase van consolideren een enorme bonus zijn. Kijk... Marc Coucke, Luc Devroe en ikzelf, wij zijn geen fantasten. Alles wat we doen heeft een ernstige structuur en voedingsbodem. Er is geen enkele club waar de voorzitter en de directeur op stage padel spelen (grijnst). Wij zijn zo en zullen zo blijven, dat is ook ons imago. Maar: er is niemand die nog met ons lacht. We worden 'au sérieux' genomen. Ze lachen met wat we uitsteken, maar niet met wat we realiseren. Binnen tien jaar zal onze ambitie nog steeds dezelfde zijn. De voorzitter heeft zijn grote liefde overgenomen opdat ze niet failliet zou gaan. Het was toen geen vijf voor twaalf, maar half één."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes