Svilar blijft met beide voetjes op de grond

11 januari 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Er zijn heel wat talenten mee op stage met de eerste ploeg van RSC Anderlecht. Wout Faes, Idrissa Doumbia, Jorn Vancamp, Hannes Delcroix en Mile Svilar werken allemaal gestaag verder aan hun carrière. Het Laatste Nieuws wist deze laatste te strikken voor een interview.

De jonge doelman is slechts 17 jaar maar wordt al door de grootste clubs uit Europa gevolgd. Hij mocht zelfs al een keer gaan testen bij Arsenal maar bedankte vriendelijk. Daar zit zijn vader, Ratko Svilar, voor een groot deel tussen. Hij weet natuurlijk als de beste wat het betekent om te keepen op het hoogste niveau.

Svilar wordt weleens de nieuwe Courtous genoemd maar daar wil hij niets van weten: "Noem me maar de nieuwe Svilar. Mijn papa was ook een doelman he. En ik weet trouwens dat ik nog veel progressie moet maken. Dankzij keeperstrainer Max de Jong heb ik op technisch vlak al veel bijgeleerd. Maar er is nog werk aan de winkel, ook mentaal. Op dat vlak is Frank Boeckx dan ook mijn grote voorbeeld". Is hij lovend over zijn concurrent.

Boeckx gaf eerder al aan dat hij Svilar eerder moet afremmen dan aanmoedigen. Dat bevestigt de jongeling zelf. "Nee, ik heb geen gebrek aan zelfvertrouwen   En ik weet dat het geen cadeau is om eerste keeper te zijn bij een topclub. Als het zover komt zal het aan mij zijn om met de druk om te gaan. Maar zover zijn we nog niet. Momenteel denk ik enkel aan de wedstrijden met de beloften. Aan volgend seizoen denk ik nog niet", zegt Svilar in Het Laatste Nieuws.

AP

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes