STVV-spits wijdt mislukking aan fysical coach Charlton

11 januari 2017
instagram
© DC
In de zomermercato leek Igor Vetokele (24) zijn lot te verbinden aan STVV, als netwerkspeler van Roland Duchâtelet bij Charlton Athletic. Toch koos de Angolees verrassend voor Zulte Waregem. Intussen is de spits toch bij de Kanaries terug te vinden.

De overtuigingskracht van STVV-coach Leko heeft Vetokele naar eigen zeggen naar Stayen gelokt. Uiteraard zullen de minderen speelminuten die hij van Franky Dury krijgt bij Zulte Waregem daarin ook een grote rol spelen.

Bij STVV hoopt hij alleszins zijn carrière nieuw leven in te blazen. “Toen ik in Charlton zat, is het allemaal beginnen misgaan toen ik van de fysical coach meer aan mijn lichaam moest werken”, blikt hij terug in Het Belang van Limburg. “Ik heb daar uren in de fitness doorgebracht waardoor ik drie à vier kilo spieren bijkwam.” Vetokele. “Daardoor is mijn lichaam uit balans geraakt en begon ik van het ene kwaaltje in het andere te sukkelen. Intussen ben ik spiermassa kwijtgeraakt en voel ik me weer beter in mijn vel.”

In de zomer koost hij voor Zulte, een half jaar later is hij mee op stage met de Kanaries. Van de kop naar de staart. “Eerlijk gezegd merk ik niet veel verschil tussen Zulte en STVV. Het tempo ligt hier ook heel hoog op training. Het verschil zit in de details”, besluit Vetokele.

MM

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes