Dutoit: Noemde STVV-ploegmaats nooit ezels

11 januari 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Nu Proto geblesseerd is en Ovono naar de Afrika Cup, krijgt keeper William Dutoit (28) dé kans om zich in de gratie te spelen bij Oostende. In Het Nieuwsblad blikt hij nog één keer terug op zijn vermeende aanval op zijn ploegmaats bij STVV.

‘Van ezels kun je geen koerspaarden maken’, klonk het na de 4-2-nederlaag tegen Eupen op 5 november. “Ik heb nooit gezegd dat mijn ploegmaats van Sint-Truiden ezels waren. Een interview op RTBF is in de Nederlandstalige media totaal verkeerd vertaald”, vertelt Dutoit daar nu over.

In Vlaanderen werden de katten en honden vervangen door ezels en koerspaarden. “Een week lang had ik niet door dat het slecht vertaald was”, vervolgt hij. “Ik bleef erbij dat ik niets verkeerd had gezegd en gewoon had aangegeven dat we pitbulls misten in onze ploeg.”

STVV gebruikte het wel om Dutoit tegen Club Brugge en Lokeren op de bank te zetten. “Dat is niet goed uitgedraaid en op de terugweg van Lokeren kwam trainer Leko weer bij mij: ‘Ben je klaar om in de beker te spelen tegen Mechelen? Het doet pijn om toe te geven, maar we missen inderdaad karakter.’

Dutoit: “Tegen Mechelen wonnen we in de beker met tien tegen elf na penalty's, maar twee dagen later vloog ik opnieuw naar de bank. Toen wist ik dat het over was.”

MM

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes