Oostende heeft enkel schulden bij 'Coucke-bank'

11 januari 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Op enkele jaren tijd heeft KV Oostende enorme stappen gezet. Door gigantische investeringen is de schuldenberg serieus aangedikt. Tijd voor algemeen directeur Patrick Orlans om samen met voorzitter Marc Coucke het budget te herschikken.

“We hebben veel geïnvesteerd, veel geld uitgegeven, heel hard gewerkt en veel mensen aangeworven. Nu moeten we alles op een rijtje zetten en goed cijferen”, zegt Orlans tegen Het Laatste Nieuws op stage in Spanje.

“Marc heeft bepaald hoeveel geld hij in de club wou steken en nu is dat gedaan. We hebben geïnvesteerd en de rekening is hoog. Hadden we schulden gehad bij de bank, was het een ander verhaal. Nu zijn er enkel schulden bij de 'Coucke-bank' en dus mogen we onze handjes kussen.”

Dat Oostende tegen een schuldenberg van 23,4 miljoen euro aankijkt en vorig seizoen een nettoverlies van 7 miljoen euro leed, heeft natuurlijk wel een goeie reden. Alleen staat KVO na de gigantische investeringen nu voor de uitdaging om een gezonde, zelfbedruipende en stabiele club te worden.

Een goeie terugronde kan wat dat betreft helpen. “Wij hebben begroot op play-off 1 omdat we positieve jongens zijn”, lacht Orlans. “In play-off 1 kan je één achtste van je budget ophalen. Het zou in de snelle groei en in de fase van consolideren een enorme bonus zijn.”

MM

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes