Geen Afrika Cup door “veel te late operatie”

11 januari 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Na maanden blessureleed traint rechtsback Junior Oto'o (22) eindelijk met de groep en kijkt uit naar zijn comeback bij Westerlo. “Het waren zware maanden en de operatie kwam veel te laat. Daardoor mis ik de Afrika Cup”, is hij gefrustreerd.

Op 14 juni al stelde Westerlo Junior Oto'o voor. De Gabonees, die ook al bij KV Mechelen op de lijst had gestaan, moest de nieuwe vaste rechtsback worden. Een pubalgieblessures bleef echter aanslepen waardoor hij uit de ploeg viel.

“Het was echt zwaar”, vertelt hij in Het Nieuwsblad. “In april raakte ik geblesseerd en enkele weken later ben ik hervallen. Het was een moeilijk in te schatten blessure, zo is het altijd met pubalgie. Uiteindelijk werd beslist dat ik moest worden geopereerd, maar veel te laat, begin september pas. Had die operatie in juli plaatsgevonden, dan was ik in oktober al terug geweest.”

Wat het nog pijnlijker maakte, was dat hij de Afrika Cup, die zaterdag van start gaat, aan zijn neus voorbij zag gaan. En die vindt plaats in, jawel, Gabon. “Zonder die blessure was ik er sowieso bij. Dat ik verstek moest geven, is enorme frustrerend. Ik keek er echt naar uit”, besluit hij.

MM

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes