Dries Mertens wint met 1-7 (VIDEO)

05 februari 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Drie goals van Marek Hamsik, drie goals van Dries Mertens. Ze droegen meer dan hun steentje bij tot de 1-7 overwinning van Napoli bij Bologna. En dat na een chaotisch verlopen eerste helft.

Napoli kende een droomstart. Een kopbal van Marek Hamsik en een koelbloedige afronding van Lorenzo Insigne zorgden voor een 0-2 voorsprong na zes minuten. Het was de opmaat voor een bizarre eerste helft. Eerste pakte Pepe Reina een strafschop van Mattia Destro na een overtreding van José María Callejón. Diezelfde Callejón kreeg nog geen minuut later rood wegens natrappen.
Advertentie

Kort daarna moest ook Bologna met tien man verder na rood voor Adam Masina. De bijbehorende vrije trap werd vervolgens benut door Dries Mertens. Luttele minuten later was het raak aan de overkant, toen Vasilios Torosidis een rebound kon binnenkoppen. Maar nog voor rust werd de marge van drie hersteld door Mertens. Hij werd goed diep gestuurd, omspeelde de doelman en schoot knap binnen.

In de tweede helft gebeurde er een stuk minder. Maar toch wist Napoli de score nog uit te breiden. Hamsik was tot tweemaal toe de gevierde man. Aan de eerste goal ging een verrukkelijke actie van Mertens vooraf en het schot van Hamsik richting de kruising bij de 1-6 was eveneens een lust voor het oog. In de slotfase mocht Mertens ook nog zijn hattrick compleet maken.

Doelpuntenverloop:

4' Hamsik 0-1
6' Insigne 0-2
33' Mertens 0-3
36' Torosidis 1-3
43' Mertens 1-4

70' Hamsik 1-5
74' Hamsik 1-6
90' Mertens 1-7
Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes