Uitgeleende speler: "Wil nog altijd slagen bij Anderlecht"

16 februari 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Omdat hij bij RSC Anderlecht geen uitzicht had op speelkansen, trok Wout Faes naar de Nederlandse Eredivisie. De 18-jarige centrale verdediger is bij SC Heerenveen tot het einde van het seizoen aan de slag op huurbasis.

"Ik voel me in elk geval klaar om te debuteren op dit niveau", stelt Wout Faes in Het Laatste Nieuws. "Daarom aasde ik ook op een uitleenbeurt deze winter, want bij Anderlecht zag het er niet naar uit dat ik mijn kans zou krijgen."

"Met Kara en Spajic op rechts en Nuytinck en Deschacht aan de linkerkant beschikt het over vier centrale verdedigers en aangezien de druk om kampioen te spelen zo groot is, verkiest de coach momenteel ervaring."

"Dat Weiler daarmee zijn reputatie van het werken met jeugdspelers geen eer aan doet? Wat mij betreft, kan ik er wel begrip voor opbrengen aangezien ik ook niet kan zeggen dat ik beter ben dan die anderen, maar het was voor mijn ontwikkeling geen gunstig klimaat."

"De komende maanden wil ik laten zien dat ik het niveau aan kan om in de zomer terug te keren, want laat het duidelijk zijn; ik wil nog altijd slagen in Anderlecht. Dat ze instemden met een uitleenbeurt betekent ook dat ze nog een toekomst zien voor mij en geloven in mijn kwaliteiten", besluit hij.

Wout Faes ligt nog tot medio 2018 onder contract in het Astridpark.


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes