Wenger wil verder doen als trainer

17 februari 2017
instagram
ArsŤne Wenger is al meer dan twintig jaar trainer bij Arsenal. Een unicum in het hedendaagse voetbal. Maar zijn contract loopt af. Na de 5-1 nederlaag tegen Bayern MŁnchen klinkt er opnieuw kritiek.

"Arsenal is belangrijk, ik niet", klonk Wenger duidelijk. De 67-jarige liet blijken niet onder de indruk te zijn van de recente speculaties over zijn functioneren bij de club en een mogelijk vertrek aldaar: "Ik zit hier al meer dan twintig jaar, ik ben gewend dat er over je gepraat wordt als het minder gaat." De Franse trainer wil niet denken aan zijn pensioen, al laat hij duidelijk doorschemeren dat zijn toekomst mogelijk niet in Londen ligt.

"Wat er ook gebeurt, ik zal volgend jaar langs de lijn staan - of dat nu hier is, of ergens anders", zei hij. "Ik weet het niet: ik beslis binnenkort, in maart of in april." Over de oorwassing in MŁnchen was Wenger kort van stof: "We waren naÔef. Tijdens de rust stonden we er goed voor, daarna hebben we alles weggegeven. Buiten de grote teleurstelling die in de kleedkamer heerste heeft er verder overigens niets plaatsgevonden", drukte de coach geruchten over een gigantische woordenwisseling na de wedstrijd de kop in.

"We kunnen niets meer veranderen aan de uitkomst van de wedstrijd tegen Bayern, het enige wat we kunnen doen is onze stinkende best doen in de volgende partij. En zelfs als ik vertrek, dan zal Arsenal nog steeds wedstrijden verliezen. Het is niet dat Arsenal vijfvoudig regerend Champions League-houder was voordat ik hier kwam. Alles wat ik wil zeggen is dat ik om deze club geef, en graag wil dat het in veilige handen is."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duch‚telet

Meer voetbalquotes