200 Engelse fans komen naar Duchâtelet in Sint-Truiden

17 februari 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Roland Duchâtelet nam Charlton Athletic in 2014 over. De fans kregen bij die belofte te horen dat hun club een stabiele eersteklasser zou worden. The Addicks spelen nu echter in de derde afdeling, en hun eigenaar is al ruim anderhalf jaar niet meer op de club geweest. Dus komen de fans opnieuw naar Sint-Truiden.

Een handvol zakten al een keer naar België af, om Roland Duchâtelet op ludieke wijze duidelijk te maken dat hij de club moest verkopen.

Op 4 maart organiseert de Coalition Against Roland Duchâtelet een nieuwe trip naar Sint-Truiden. "Er zullen meer dan tweehonderd Charltonfans meereizen", laat een woordvoerder van het CARD weten.

"We staan in contact met de Engelse politie, die hun Belgische collega's zullen inlichten. Wij willen een vreedzame protestactie. Geweld is uit den boze. Ons enige doel is onze club terug in betere handen te krijgen. Duchâtelet heeft gefaald en mag onze club niet langer gijzelen. Dat hij de club vanop afstand bestuurt, geeft aan welke band hij met Charlton heeft. Een voetbalclub is geen bedrijf."

Volgens het CARD zullen ze de steun krijgen van een aantal STVV-fans, die misnoegd zijn over het beleid van Roland Duchâtelet bij hun club.

De zakenman is eigenaar van de site Stayen en woont vlak naast het stadion.

"We leggen twee bussen in naar Sint-Truiden, maar we weten al dat tientallen fans op eigen houtje naar België afreizen. Wellicht zullen we met meer dan tweehonderd Charltonfans zijn, want de aanvragen om mee te gaan stromen vlot binnen. Mogelijk zullen we meer bussen inleggen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes