Ivan Leko over Zulte Waregem - STVV

17 februari 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be
STVV trekt zaterdagavond voor een lastige verplaatsing naar Zulte Waregem. De Kanaries verloren vorig weekend de Limburgse derby met 0-3 en hopen die slechte wedstrijd door te spoelen met een goed resultaat in het Regenboogstadion. STVV-trainer Ivan Leko blikt vooruit.

"Ik heb een goede analyse gemaakt en weet perfect wat er mis is gelopen tegen Genk", zei Leko op de persbabbel. "Die 0-3 was pijnlijk voor de club en de supporters. Tot het eerste doelpunt creŽerden ze nochtans geen kansen. Maar die wedstrijd is nu voorbij."

De Kroaat heeft veel respect voor de tegenstander van zaterdag. "Zulte Waregem is een topploeg in BelgiŽ. Ze zijn op collectief vlak heel sterk en hebben een van de beste trainers. Daarnaast hebben ze power, automatismen en een goeie mentaliteit."

Toch mikt Leko op punten in het Regenboogstadion. "Wat hebben we nodig morgen? Voetbal, collectief voetbal en daarna wat onze sterkten zijn van de rest van het seizoen: passie, tempo, agressiviteit. Als dat morgen aanwezig is, kunnen we een resultaat halen."

Achterin heeft de trainer van STVV puzzelwerk. Ruben Fernandes is geschorst, Brandon Mechele geblesseerd en ook Jorge Pulido is nog niet helemaal fit, daarnaast is ook Dakonam Djenť er niet bij.

"Het is een kans voor spelers die nog niet veel hebben gespeeld", stelt Leko. "We hebben vijf centrale verdedigers, vier zijn er niet beschikbaar. We hebben een plan. Iedereen weet wat we willen doen morgen."

Door de vele afwezigen komt de 18-jarige Steve Ryckaert bij de selectie. "Misschien krijgt hij tegen Zulte Waregem zijn kans, hij heeft alvast een mooie toekomst voor zich", aldus Leko.

De selectie:

Vanwelkenhuysen, Desart, De Petter, Proschwitz, Bezus, Boli, Bruzzese, Gerkens, Ryckaert, Cuevas, Bagayoka, Ceballos, Dussaut, Pirard, Janssens, Kotysch, Valdivia, Abrahams, Vetokele en Bolingoli.


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

FranÁois Colin

Meer voetbalquotes