EXCL - Boudeweel: "Tielemans en Nainggolan moeten geselecteerd worden"

17 maart 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - JP
Nu de reguliere competitie erop zit in BelgiŽ verschuift de aandacht terug naar de Rode Duivels. Vrijdag maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de interlands tegen Griekenland en Rusland. "Youri Tielemans en Radja Nainggolan moeten er zeker bij zijn", vindt Tom Boudeweel.

  • Van onze reporter in Drongen
"Beide partijen hebben baat bij een selectie van Tielemans. Als hij op dat hoge niveau kan meetrainen gaat hij alleen maar beter worden. Ook voor de bondscoach is het belangrijk want hij zal hem in de toekomst zeker nodig hebben", vertelt Tom Boudeweel aan Voetbalbelgie.be.

"Nainggolan zal er ook bij zijn. Martinez kan niet meer om hem heen. Hij heeft de voorbije maanden echt indruk gemaakt op mij. Hij heeft ook nooit echt ontgoocheld bij de Rode Duivels."

Op 25 maart wacht de WK-kwalificatiewedstrijd in het Koning Boudewijnstadion tegen Griekenland. In een vol huis. Drie dagen later spelen de Rode Duivels een vriendschappelijke interland in Sotji tegen Rusland, dat het volgende WK organiseert.

Martinez versus Wilmots

De Rode Duivels staan met het maximum aantal punten aan de leiding in groep H, met twee punten voorsprong op Griekenland. BosniŽ-Herzegovina volgt al op zes punten.

De VRT-sportjournalist is tevreden over het geleverde werk van de bondscoach tot nu toe. "Roberto Martinez heeft een duidelijk systeem neergezet. Iets wat bij Marc Wilmots duidelijk ontbrak. Er worden duidelijke tactische richtlijnen gegeven en getraind op spelpatronen."

"Ik hoor van interne bronnen dat alles tot in de puntjes is uitgedokterd. Ik heb hoge verwachtingen van de Rode Duivels onder de leiding van Martinez", besluit Boudeweel.


JP

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

FranÁois Colin

Meer voetbalquotes