Messi leidt FC Barcelona naar overwinning

20 maart 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be
FC Barcelona blijft in het spoor van Real Madrid. Luis Enrique zag zijn ploeg met 4-2 winnen tegen Valencia. Barça speelde ruim een helft met tien man.

Na een kwartier spelen was Barcelona voor het eerst heel dicht bij een doelpunt. Lionel Messi dacht te scoren, maar zijn inzet werd uiteindelijk van de lijn gehaald, waarna Diego Alves de bal kon vangen. Aan de andere kant redde Marc-André ter Stegen fraai op een volley van Carlos Soler. De Duitser was echter kansloos toen even later Eliaquim Mangala de bal krachtig richting de verre hoek kopte: 0-1.

Barcelona had slechts zeven minuten nodig om de achterstand te repareren. Luis Suárez vond met zijn schot het net en was even later ook betrokken bij de 2-1. Mangala legde hem neer en mocht gelijk met rood vertrekken. Messi ging achter de bal staan en faalde niet vanaf elf meter. Valencia leek weinig te merken van het feit dat het een mannetje minder op het veld had. Munir El Haddadi tekende binnen een minuut voor de gelijkmaker.

Na de pauze kwam Barcelona andermaal op voorsprong. Messi schoot met rechts raak in de korte hoek en tekende voor alweer zijn 25ste competitietreffer. Dit keer werd de voorsprong niet direct weggegeven, maar het was voor de Catalanen wel lastig om de score verder op te voeren. Neymar was dichtbij, maar zag zijn vrije trap uiteen spatten op de kruising. Uiteindelijk kwam de 4-2 er in de slotfase. André Gomes maakte tegen zijn oude ploeg aan alle onzekerheid een einde.

Overigens liep Barcelona in de slotfase nog wel schade op. Messi pakte namelijk een gele kaart en is daardoor geschorst voor de wedstrijd tegen Granada.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes