Duitse topclub dacht aan Francky Dury

20 maart 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Francky Dury beleefde mooie tijden bij Zulte Waregem, kende een minder geslaagd avontuur bij AA Gent en werd daarna even trainer van de Belgische beloften. Na de tweede bekerzege loopt Dury weer wat meer in het oog bij andere clubs.

"Zulte Waregem moet nu kleur bekennen en dan gaan we sŠmen zien wat mogelijk is. Maar ik kan je verzekeren: ik zal niet opportunistisch kiezen. Mocht dat wel zo zijn, dan zat ik hier misschien al niet meer", stelt Francky Dury tegenover Het Laatste Nieuws.

"Eigenlijk hoeft dit niet in de krant, maar ik wil open met je zijn: eind vorig seizoen had Lille concrete belangstelling. Ik heb toen gezegd dat het niet kon - ik werk hier aan een langdurig project. Toen ik eind december via een makelaar telefoon kreeg van een buitenlandse topploeg... Ik ga de club niet noemen, maar ook toen heb ik het aanbod afgeslagen."

In het Regenboogstadion moeten ze echter niet meteen voor een vertrek van hun trainer vrezen. Dury voelt zich goed bij Essevee en volgend seizoen kan hij met Zulte Waregem in de groepsfase van de Europa League een nieuwe uitdaging aangaan.

"Ik sta niet te springen om te vertrekken. Mijn hart ligt bij Zulte Waregem", merkt Dury op.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes