Racing Genk met opgeheven hoofd eruit

21 april 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Het Europese avontuur van Racing Genk is afgelopen. In de kwartfinales van de Europa League sneuvelden de Genkies tegen Celta de Vigo. Het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal.

Na de 3-2 nederlaag in Galicië moest Genk winnen, in een uitverkochte Luminus Arena. Racing Genk zocht naar openingen, bij Celta de Vigo lieten ze de bal vlot rondgaan.

Vanaf het moment dat Pione Sisto beter in de wedstrijd kwam, slaagde het team van Berizzo erin om met gevaar het doelgebied van Mathew Ryan te bereiken. Claudio Beauvue, de man die in de 41e minuut de geblesseerde John Guidetti verving, had de beste mogelijkheid voor rust, maar Mathew Ryan was attent. Genk dreigde met een kopbal van Aly Samatta.

Racing Genk begon met meer overtuiging aan de tweede helft en eiste het balbezit op. Maar op het uur nam Sisto Ryan te grazen (0-1).

Drie minuten later ontfutselde Leandro Trosard Gustavo Cabral de bal en schoot het leer in de verste hoek langs Sergio Alvarez.

Albert Stuivenberg bracht Siebe Schrijvers en Jean-Paul Boëtius in, om de druk naar voor te verhogen. Sébastien Dewaest mocht even later oorlog maken in de aanval. Maar die tweede Genkse treffer liet op zich wachten.

Celta de Vigo stroomt door naar de halve finales, net als Manchester United, Olympique Lyon en Ajax.

Bekijk hier 41 foto's van KRC Genk - Celta de Vigo.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes