Dader aanslag spelersbus Dormund wou miljoenen verdienen

21 april 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be
De bomaanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund blijkt niets met terreur te maken te hebben. De Duitse politie heeft een 28-jarige Rus aangehouden in de buurt van Tübingen.

Sergej W. speculeerde op een sterke daling van de aandelen van het beursgenoteerde Borussia Dortmund. Om miljoenen euro's te verdienen.

De drie explosies bij de spelersbus zorgden voor grote commotie. Speler Marc Bartra liep verwondingen op, en ook een politieman had verzorging nodig. De partij tussen Dortmund en AS Monaco werd pas een dag later afgewerkt.

De verdachte verbleef op de dag van de aanslag in hetzelfde hotel als de spelers van Borussia Dortmund, met uitzicht op de plek van de aanslag.

De koop van de aandelen werd vermoedelijk vanuit het hotel afgerond. Volgens BILD viel Sergej W. vlak na de aanslag al op bij de overige hotelgasten, die in rep en roer waren. De verdachte ging rustig dineren in het restaurant, alsof er niets aan de hand was.

Als hij schuldig wordt bevonden zal het niet bij een geldboete blijven. De man zal onder meer poging tot moord en toebrengen van ernstig lichamelijk letsel ten laste worden gelegd.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes