Spelers van AA Gent mogen dromen van de titel

21 april 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Trainers hebben doorgaans niet graag dat spelers zich te vaak uitlaten over een bepaald doel. Play-off 1 halen, een Europees ticket pakken, kampioen spelen, dat zou voor extra druk zorgen. Hein Vanhaezebrouck gunt zijn spelers meer vrijheid in die zin.

AA Gent staat nu op de tweede plaats, op zes punten van Anderlecht. "Als jij mijn jongens vraagt of ze kampioen kunnen worden, dan zeggen ze natuurlijk ja", stelt Hein Vanhaezebrouck via het clubkanaal.

"Maar ze zeggen het ook alleen maar omdat jullie dat vragen. Uit zichzelf zullen ze dat niet gaan verkondigen. Maar ik zal hen ook nooit zeggen dat ze niet mogen dromen."

"Ik vind het positief dat ze daarvan dromen. Een speler die niet het hoogste ambieert, is niet goed bezig. Maar het is mijn taak om hen ook bij de realiteit te houden. En die is dat er nog steeds evenveel afstand is tot de eerste plaats als bij speeldag 1. Als iedereen met nul punten was gestart, was het een andere zaak. Dan stonden we nu samen op 1 met Anderlecht. Maar zo is het niet."

"Je kan de nog het meeste punten halen van alle Play-off 1 ploegen, maar die kloof van zes punten, blijft heel groot. Voor ons het vooral zaak om morgen te winnen, dan is elk resultaat in de andere matchen goed voor ons. Want ons eerste doel blijft nog altijd Europees voetbal afdwingen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes