Belgisch, jong en bijzonder efficiŽnt

17 mei 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
De finale in play-off 2 stevent af op een Limburgs onderonsje tussen Racing Genk en STVV. Dat twee Limburgers het uitstekend doen bij hun club kan deze derby nog wat meer cachet geven.

Albert Stuivenberg zag Siebe Schrijvers met Waasland-Beveren aan het werk tijdens de winterstage. De opvolger van Peter Maes zag de uitgeleende belofteninternational graag al in januari naar Racing Genk terugkeren.

Dat vertrouwen heeft de 20-jarige aanvaller annex middenvelder uit Lommel niet beschaamd. Zowel in de nationale competitie als in de Europa League liet Siebe Schrijvers mooie dingen zien.

Hij zit nu aan acht doelpunten en twaalf assists, inclusief zijn periode bij Waasland-Beveren, en behoort zo tot de meest efficiŽnte spelers in de Belgische competitie.

In het andere kamp loopt ene Pieter Gerkens rond. Sporadisch een kans gekregen bij Racing Genk, vorig seizoen zes maanden mee kunnen draaien in een kwakkelend STVV, met twee goals, en nu een van de hoogvliegers bij de Kanaries. Zes goals in de reguliere competitie en zeven in de play-offs, de 22-jarige Bilzenaar zit in de goede flow.

Tenzij KV Mechelen met zes doelpunten verschil op Stayen gaat winnen, kunnen Schrijvers en Gerkens op zaterdag 24 mei nog wat aan hun statistieken schaven in de finale van play-off 2. Eťn van beide kan daarna nog 'scoren' in het barrageduel met de nummer vier uit Play-off 1.

Dit seizoen nam het aantal buitenlandse spelers in de Jupiler Pro League weer wat toe. Schrijvers en Gerkens tonen dat het ook anders kan.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes