"Dan ligt Weiler waarschijnlijk buiten"

19 mei 2017
© www.voetbalbelgie.be - DC
Anderlecht is na drie jaar terug kampioen. Zonder champagnevoetbal, maar dat zal René Weiler worst wezen. In de Champions League liggen een pak miljoenen euro's op Anderlecht te wachten. Dat smaakt. Al had het er voor Weiler ook heel anders uit kunnen zien.

"Ik vergelijk het een beetje met Erik Gerets bij Lierse, dat in 1997 de titel pakte. Gerets kwam toe met een idee, is wel eens op zijn bek gegaan, maar zei: 'Als ik toch moet verliezen, dan op mijn manier'", vertelt Geert Foutré, journalist van Sport/Voetbalmagazine.

"Weiler heeft dat ook. Bij de club werd soms raar opgekeken - het is niet altijd de ouderwetse Anderlechtstijl - maar Weiler is altijd consequent geweest en heeft dat systeem erin gekregen."

"Weiler is altijd rustig gebleven en heeft de steun gekregen van de club op een kritiek moment. Er is een moment geweest dat er met hem is gepraat: 'Nu moet je resultaat halen, anders ben je niet meer te handhaven'."

"Dat was vóór de match op Qabala, waar een penalty moest worden hernomen en er uiteindelijk niet inging. Verliest Anderlecht daar en overwintert het niet Europees, dan ligt Weiler daar waarschijnlijk buiten. In die zin heeft hij ook het zogenaamde kampioenengeluk gehad."

DC

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes