Brusselmans spot opnieuw met Club Brugge

19 mei 2017
instagram
Geen nieuwe landstitel voor Club Brugge. De Bruggelingen moeten zelfs vrezen voor de tweede plaats, want AA Gent telt slechts ťťn punt minder. Terwijl Anderlecht aan de feesttafel zit, uit Herman Brusselmans - op cynische wijze - kritiek op het doen en laten bij Club.

"Als uit het niets opgedoken, midden in de massa, verscheen er een jonge gast, en woedend beet die me in een West-Vlaams idioom toe: 'Jij schrijft en zegt altijd maar negatieve dingen over Club Brugge. We zijn bezig met de voorbereidingen om je een lesje te leren", schrijft Brusselmans in zijn column in Het Laatste Nieuws.

"Een lesje leren? Wat gaan de Club Brugge-aanhangers doen dan? Een drol in m'n brievenbus deponeren? Me in elkaar slaan? Een kassei door m'n ruit gooien?"

"De kwestie is: ik schrijf en zeg zo goed als nůůit negatieve dingen over Club Brugge, en als ik het per ongeluk wel doe, dan is dat de fout van Club Brugge zelf. Kan ik er wat aan doen dat Michel Preud'homme het kapsel heeft van een struisvogel wiens coiffeur de ziekte van Parkinson heeft?"

"Kan ik er wat aan doen dat Joske Izquierdo de meest overschatte Gouden Schoen is van de laatste vijftig jaar? Kan ik er wat aan doen dat Brugge dit seizoen geen kampioen wordt, en de titel vol nijd en haat moet overlaten aan Sporting Anderlecht? Nee, daar kan ik allemaal niks aan doen."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duch‚telet

Meer voetbalquotes