Verheyen analyseert doelman Club Brugge

19 mei 2017
instagram
Michel Preud'homme schoof Ludovic Butelle aan de kant en liet Ethan Horvath onder de lat plaatsnemen. Is hij de nieuwe 'numero uno' of doet Club er deze zomer tot goed aan een nieuwe eerste keeper binnen te halen?

Ethan Horvath kwam in januari over van het Noorse BK Mölde. De 21-jarige doelman is de nummer twee bij de Verenigde Staten.

"Ik vind het zeker en vast een moderne keeper met een mooi profiel. Hij is groot, slank, soepel en gaat gemakkelijk tegen de grond. Dat ziet er dus allemaal goed uit", stelt Gert Verheyen bij PlaySports.

"Maar als je heel streng bent, dan moet je ook zeggen dat hij in de fout ging tegen Charleroi. Omdat hij een fluitsignaal hoorde, is het moeilijk om te zeggen of dat een beoordelingsfout was. Maar goed, het is wel een fout als je zo’n goal binnenkrijgt."

"En die vrije trap van Hanni afgelopen zondag, dat is de hoek waar je hoort te staan als doelman. Daar de bal binnenkrijgen, is eigenlijk ook een fout."

"Foutloos was hij zeker niet in die eerste wedstrijden, maar tegelijkertijd heeft hij wel een goeie indruk nagelaten met andere puike reddingen. En hij heeft natuurlijk de penalty van Tielemans gestopt", merkt de voormalige Rode Duivel op.

"Dus voor de toekomst ziet het er goed uit. Al zal hij nog moeten bevestigen. Maar daarvoor is het goed dat hij nu al wel wat kansen krijgt, zodat hij volgend seizoen toch het gevoel heeft dat hij al onder de lat gestaan heeft."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes