Ruud Vormer: "Als de bondscoach een Belg was"

19 juni 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Na AZ, Roda JC en Feyenoord ging Ruud Vormer in 2014 bij Club Brugge aan de slag. Een schot in de roos. De 29-jarige middenvelder behoort er tot de publiekslievelingen. In de verkiezing van de Gouden Schoen eindigde hij op de derde plaats. Het Nederlands Elftal zat er (nog) niet in.

"Ik denk wel dat ik het zou aankunnen", zegt de 29-jarige mannetjesputter in gesprek met ELF Voetbal. "Maar ik lig er ook niet wakker van dat ik er nog nooit bij heb gezeten. Ik doe hier mijn stinkende best en meer kan ik niet doen. Misschien dat het zou helpen als het een Belg bondscoach zou worden, haha."

Vormer werd in de zomer van 2012 door Feyenoord transfervrij opgepikt bij Roda, maar kwam uiteindelijk tot slechts zestien basisplaatsen in de competitie. "Ik heb nooit spijt gehad van mijn overstap naar Feyenoord", werpt hij echter tegen. "Alleen al omdat ik er een hele goede vriend als Kostas Lamprou aan heb overgehouden, haha. En ik had bij Feyenoord van meer waarde kunnen zijn, maar ik heb nooit echt een kans gekregen onder Ronald Koeman. Hij koos voor Jordy Clasie, Tonny Vilhena en Lex Immers. Dat was zijn middenveld."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes