Gerkens vindt stap STVV naar Anderlecht niet te groot

19 juni 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Zes treffers in de reguliere competitie, acht in Play-off 2. Pieter Gerkens ruilt STVV voor Anderlecht. Een grote stap vooruit. Een 22-jarige speler moet veel in actie komen, om zich verder te kunnen ontwikkelen.

STVV vroeg 2 miljoen euro. Een bedrag dat KV Oostende en Anderlecht niet wensten te betalen. Ze hadden een sterk wapen in handen: Gerkens lag nog slechts een jaar onder contract en zou volgende zomer transfervrij kunnen vertrekken op Stayen.

Maar het wordt dus Anderlecht, dat nu 1 à 1,5 miljoen euro op tafel legt. Daar kan nog wat geld bijkomen, op basis van de prestaties van Gerkens in het shirt van paars-wit.

In het voetbal kan het snel gaan. Bij Racing Genk kwam hij nog weinig aan spelen toe, bij STVV startte hij in zijn eerste half seizoen twaalf keer en scoorde hij twee keer.

Onder Ivan Leko was hij in het begin geen certitude. In de reguliere competitie mocht hij achttien keer beginnen en viel hij negen keer in. Drie matchen leverden geen speelminuten op.

"Tot november stond ik niet eens in de ploeg bij STVV. Nu verhuis ik plots naar Anderlecht, de grootste club van België. Dit lijkt wel een droom", reageert Pieter Gerkens in Het Belang van Limburg. "De stap is groot, so what?”

"Ik heb verschillende telefoongesprekken gehad met Weiler, hij wilde me graag. Deze kans kon ik niet laten liggen. Ik heb nog groeimarge, ik wil slagen bij Anderlecht. Vanaf dag één zal ik alles geven, net zoals ik dat deed bij STVV."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes