Na Leko en Gerkens ook Peeters weg bij STVV?

19 juni 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Twaalfde in de reguliere competitie, finalist in Play-off 2. STVV zou dit seizoen mee willen strijden voor een plaats in Play-off 1. Dan zal er wel beweging op de transfermarkt moeten komen. Pieter Gerkens scoorde veertien keer en trekt naar Anderlecht. Oostende verkocht Dimata en gaat terug voor Stef Peeters.

De linksvoetige middenvelder lukte vijf doelpunten en leverde dertien assists af. KV Oostende ging ook voor Pieter Gerkens, maar ze knapten op de vraagprijs af.

Na de verkoop van Landry Dimata aan VfL Wolfsburg voor 10 miljoen euro heeft Oostende geld om verder te gaan met de uitbouw van de selectie.

Als na Gerkens ook Peeters Stayen verlaat, spelen de Kanaries twee beslissende spelers kwijt. Samen goed voor negentien doelpunten en zeventien assists in 2016/2017.

Het vertrek van Ivan Leko naar Club Brugge leverde 650.000 euro op. Anderlecht betaalt 1,2 miljoen euro voor Pieter Gerkens. Dat kan nog oplopen tot 1,5 miljoen euro. Peeters ligt nog twee jaar onder contract en zou dus ook een mooie geldsom op kunnen leveren.

Of STVV bereid is mee te werken aan een transfer van Peeters zal de toekomst uitwijzen. In de zaak Gerkens stonden ze in een zwakke positie, want volgende zomer transfervrij.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes