SPECIAL: Nieuw oefencomplex AA Gent 7 miljoen euro

13 juli 2017
instagram
AA Gent heeft deze middag feestelijk haar nieuwe oefencomplex te Oostakker geopend. Voorzitter Ivan De Witte sprak over het functioneel beste complex van BelgiŽ. De investering van ruim 7 miljoen euro moet op sportief vlak dus zeker zijn vruchten afwerpen voor de Buffalo's. (Incl. fotospecial!)

  • Van onze reporter in Gent
Het was Hein Vanhaezebrouck zelf die de rondleiding gaf door en rond het hypermoderne oefencomplex. De trainer van de Buffaloís ontwierp samen met architectenbureau Tarch het hele project.

Omdat voorzitter Ivan De Witte per se vanaf de start van het seizoen het nieuwe complex wou in gebruik nemen, moest alles heel snel gaan. De bouwwerken begonnen pas op 25 januari 2017 en zijn een goeie vijf maanden later dus al afgerond.

Een van de grote filosofieŽn achter het project is zichtbaarheid. Vanuit het overwegend glazen hoofdgebouw zijn aan beide kanten de oefenvelden zichtbaar waardoor (geblesseerde) spelers die in de fitness aan het werk zijn ook de trainingen kunnen meevolgen.

Ook omgekeerd kunnen Vanhaezebrouck en zijn assistenten in de gaten houden of de spelers binnen wel effectief aan het werk zijn, of eerder zin hebben in een spelletje biljart.

Oog voor elk detail

In het gebouw zelf is al het nodige voorzien. Er is een ruime fitnessruimte en spelerslounge, individuele slaapkamers waar spelers tussen de trainingssessies door kunnen uitrusten, een ruime kleedkamer, een heuse wellness met sauna en wisselbaden met warm en koud water en een analyse- en perszaal met groot scherm.

Oefencomplex AA Gent - copyright www.voetbalbelgie.be


Terug naar buiten is het paradepaardje natuurlijk de Ďpower hillí achteraan. Op en rond deze multifunctionele heuvel moeten spelers in staat zijn om een volledige (individuele) training af te werken. Er is onder meer ruimte voor opwarming, kracht, snelheid en coŲrdinatie.

Tenslotte moet er natuurlijk ook nog gewoon gevoetbald worden. Hiervoor zijn er de traditionele oefenvelden, waarvan de afmetingen exact gelijk zijn aan het veld in de Ghelamco Arena.

LD

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes