STVV test ex-speler Eupen en OHL

15 juli 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Geen Pieter Gerkens en Stef Peeters meer op het middenveld bij STVV. Pierrick Valdivia trok de deur ook achter zich dicht op Stayen. Tester Souleymane Diarra van het Hongaarse Ujpest scoort geen goede punten. Met Samuel Asamoah dient een andere optie zich aan.

De 23-jarige offensieve middenvelder belandde in 2012 bij AS Eupen en kwam in zijn eerste seizoen in tweede klasse aan 32 wedstrijden en 2 doelpunten. In 2013/2014 waren dat 33 matchen en 3 goals. In dat seizoen werd hij ook aanvoerder bij de Panda's.

Samuel Asamoah trof 5 keer raak in 28 duels in zijn derde seizoen. Een uitleenbeurt aan Oud-Heverlee Leuven volgde. Maar in de Pro League liep het minder vlot, met 8 basisplaatsen en 9 invalbeurten, waarin hij 1 doelpunt meepikte.

De kleine Ghanees (1m63) moest zich terug bij AS Eupen melden en kwam er vorig seizoen niet aan spelen toe. In januari werd hij naar de B-kern verwezen, omdat hij een transfer naar een Aziatisch land geweigerd zou hebben.

Asamoah trok op zijn dertiende van Ghana naar Senegal, waar hij een plaats kreeg in de Senegalese tak van de Qatarese Aspire Academy.

De nieuwe trainer van STVV, de Spanjaard Bartolomť Marquez Lopez, is geen onbekende voor Asamoah. Ze werkten drie seizoenen samen bij AS Eupen. Asamoah is transfervrij.


Bron: HBvL

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes