Straffe uitspraak over Ruud Vormer

16 juli 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Timmy Simons doet er nog een seizoen bij, in een andere rol. De aanvoerdersband lijkt naar Ruud Vormer te gaan. De Nederlandse middenvelder gaat er altijd voor en behoort tot de publiekslievelingen.

Bij Club Brugge zagen ze Vormer nochtans niet als een sterkhouder. "Wij wilden hem graag, maar dan als versterking in de breedte. Niet als basisspeler", geeft CEO Vincent Mannaert toe tegenover Puskas.

"We spraken af in een hotel op de dag van de transferdeadline. Die jongen straalde goesting uit, niet normaal. Wanneer kan ik beginnen, vroeg hij enthousiast. In geen tijd werd hij een sterkhouder. Zo’n spelers moet je hebben."

"Ik heb al tegenover spelers gezeten waarvan ik dacht: man, doe je het wel graag? Interesseert het je überhaupt voor welke ploeg je volgend seizoen speelt?"

"Ik heb al spelers voor mij gehad met een uitstekend scoutingsrapport die klaar waren om te tekenen, maar er ongeïnteresseerd bij zaten. Voor mij hield het daar en dan op."

"Voetbal is een groepssport, met je attitude begeester of besmet je mekaar. Een kleedkamer die niet positief is, dat is nooit een winnende kleedkamer. Toen ik pas in Brugge aankwam, zat er veel talent in de kleedkamer: Vadis, Donk, Dirar, Vargas, Perisic, Lestienne… Maar er zat geen groepsdynamiek in. Het voetbal was soms fantastisch, maar de inzet was soms niet om aan te zien."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is geen sport op leven en dood, het is meer."

Bill Shankly

Meer voetbalquotes