KRC Genk-aanvaller sluit uitleenbeurt niet uit

17 juli 2017
instagram
Dante Vanzeir pikte op 18 september 2016 zijn eerste competitieminuten mee in het eerste elftal van KRC Genk. De Belgische jeugdinternational liep daarna echter een zware knieblessure op en moest de rest van het seizoen toekijken. Vanzeir is er nu terug bij, maar de concurrentie in de aanval is groot.

Albert Stuivenberg gunde de 19-jarige aanvaller speelminuten in de oefenmatchen. Maar met Markus Ingvartson, Nikos Karelis, Aly Samatta, Josť Naranjo en Siebe Schrijvers liggen de speelkansen niet voor het oprapen.

"Mijn knie voelt goed aan. Schrik heb ik niet. Eens op het veld, vergeet ik die blessure. Ik schuw ook de duels niet en mijn explosiviteit komt stilaan terug", stelt Dante Vanzeir bij Het Belang van Limburg. "Als je dan een paar doelpuntjes kan meepikken, is dat goed voor het vertrouwen. Niet dat ik daarop gefocust ben. Maar efficiŽntie is wel belangrijk voor een spits."

"Natuurlijk is het voor mij belangrijk om in de komende maanden minuten te maken. Alleen zo kan ik weer ervaring opdoen. Kan het bij Genk? Des te beter. Maar uitlenen is ook een optie."

Vanzeir denkt echter niet aan een transfer in de zomermercato. Dat zou ten vroegste voor in januari zijn.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes