Stuivenberg vergelijkt Antwerp met Standard

12 augustus 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Voor Standard-Racing Genk stelde Albert Stuivenberg dat zijn ploeg niet mocht meegaan in de fysieke strijd. Genk liet de bal rondgaan, scoorde en gaf wat later de controle uit handen. Stuivenberg hoopt dat zijn ploeg de nodige lessen trekt uit die match. Tegen Antwerp moet het anders en beter.

Racing Genk begon op Sclessin volgens het beoogde concept: de bal in de ploeg houden, combinatievoetbal, de bal op de grond houden. Siebe Schrijvers scoorde knap. Genk had 62 procent van het balbezit.

Maar Standard kwam gelijk en nam de match meteen in handen. "Na die gelijkmaker moesten we teruggrijpen naar onze kwaliteiten", stelt trainer Albert Stuivenberg via het clubkanaal. "Maar we speelden Standard in de kaart."

"We mochten niet de lange bal spelen. Dan moet je op het veld opstaan. Maar niemand deed dat. Die stap moeten we dus nog zetten. Dat hebben we goed besproken in de groep."

Het werd 2-1 voor Standard. Racing Genk bleef op de eerste speeldag op een gelijkspel steken en moet nu naar Antwerp FC, dat vier punten behaalde - met hard labeur - tegen Anderlecht en AA Gent.

Op naar het Bosuilstadion, naar de hel van Deurne-Noord. "Antwerp heeft ook dat vurige publiek als Standard, en ze zijn ook fysiek heel sterk. Met die goede resultaten zitten ze vol vertrouwen."

"Wij moeten opnieuw trachten het ritme uit het spel te halen, ons eigen spel spelen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes