Eerste doelpunt voor Leon Bailey

12 augustus 2017
© www.voetbalbelgie.be - DC
Racing Genk wou Leon Bailey behouden, maar dat was buiten de Jamaicaanse flankaanvaller en zijn stiefvader annex manager Kyle Butler gerekend. Bailey trok naar Bayer Leverkusen. Niet voor de beoogde 23 miljoen euro.

Bayer Leverkusen zou 15 miljoen euro betaald hebben. Volgens Duitse bronnen ging het echter om ruim 11 miljoen. Er bleef ook behoorlijk wat geld bij de zogenaamde 'tussenpersonen' kleven.

Bailey werd bij zijn nieuwe club voorgesteld als een absolute topper. De rode loper werd uitgerold. Maar de fans vroegen zich al snel af waar al die poeha en dat geld voor nodig was geweest.

De 20-jarige dribbelkont kwam niet verder dan acht invalbeurten in de Bundesliga. Goed voor slechts 132 minuten. Scoren hoorde daar niet bij. Veel te weinig voor zo'n dure nieuwkomer.

Een nieuw seizoen schept echter nieuwe kansen. In de DFB Pokal ging Bayer Leverkusen met 0-3 winnen bij Karlsruher SC. In de verlengingen scoorden Dominik Kohr, Joel Pohjanpalo n Leon Bailey.

De voormalige Genkie deed 49 minuten mee en is blij met zijn eerste goal in het shirt van Bayer Leverkusen, en deelt die vreugde via Instagram.

Onto the next round 🏆happy to score my first goal for @bayer04fussball ⚽️⚫️🔴 #B04 #LB9

Een bericht gedeeld door Leon Bailey 🇯🇲 (@leonbailey_9) op


DC

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes