Analist: "Sven Kums nog ongelukkig"

21 augustus 2017
instagram
Anderlecht moest Youri Tielemans laten gaan. Maar er klonk veel lof voor de aanpak op de transfermarkt. Waar er veel vraagtekens heersten bij Club Brugge, kreeg Anderlecht een dikke duim. Maar na vier competitiematchen telt Club twaalf punten en Anderlecht slechts vier.

Sven Kums moest de nieuwe strateeg op het middenveld worden. Het loopt echter niet naar wens. "Kums heeft een probleem", weet analist Eddy Snelders in Het Nieuwsblad. "Namelijk dat alle middenvelders bij Anderlecht graag de bal hebben en hetzelfde denken. Daardoor spelen ze te kort op elkaar, staan ze op een zakdoek. Er is te weinig diepgang."

"Begrijpelijk dat Kums dan vooral kort speelt en breedtepassjes geeft. Met zo'n Thelin in de spits, die niet veel vertrouwen uitstraalt, snap ik ook dat hij al eens sneller terugdraait. Zonder Trebel, en met Hanni op de tien, staat het al beter, maar ik merk toch dat Kums nog ongelukkig is."

"Hij is iemand die optimaal kan functioneren als het spel helemaal rond hem draait. Zo heeft Hein Vanhaezebrouck hem grootgemaakt bij Gent. In dat opzicht was het makkelijker geweest als hij gewoon naar Gent was teruggekeerd. Bij Anderlecht moet hij de status van belangrijkste middenvelder nog afdwingen. Hopelijk lukt hem dat en zien we hem weer sneller en verticaler voetballen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes