Van Holsbeeck doet boekje open over arrogantie Svilar

12 september 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be
De transfer van Mile Svilar zorgde voor heel wat commotie binnen RSC Anderlecht. De jonge doelman kon zich niet vinden in de aanpak van Paars-Wit en forceerde een transfer. Bij Benfica hoopt hij op meer geluk.

Svilar wordt al jaren gezien als een van de grootste keeperstalenten in Europa. De jonge doelman rekende er dan ook op dat hij dit seizoen eerste keeper zou worden van RSC Anderlecht. Dat was echter buiten Renť Weiler gerekend. De Zwitser achtte hem nog niet klaar voor het grote werk.

De entourage van Svilar zette Anderlecht met de rug tegen de muur en forceerde een transfer. In een poging om de gemoederen te bedaren organiseerde Herman Van Holsbeeck een gesprek tussen Mile Svilar en Renť Weiler. Dat liep echter niet goed af.

"Weiler was nog niet goed buiten en Svilar begon al meteen te mekkeren. 'Wat denkt diene wel. Ik, naar Waasland-Beveren? Als het zo zit, dan kom ik niet meer.' ", doet Van Holsbeeck zijn verhaal in Sport/Voetbalmagazine. "Ik heb mij toen echt wel moeten kalm houden. Een ket van 17 jaar die zo over zijn trainer praat, dat hoort niet. Een dag later is hij zijn kastje komen leegmaken en dat is het laatste wat ik van hem gezien heb."

"Ik heb mijn emoties opzijgezet en het enige wat mij toen nog interesseerde was een club voor hem vinden. En dan moet je weten dat we Lovre Kalinic hebben laten gaan voor hem. De makelaar van Kalinic zat hier, hij werd dezelfde dag om 14u in Gent verwacht, maar hij was bereid om alles af te blazen en hier te tekenen. Direct heb ik naar de voorzitter gebeld en hem de vraag gesteld wat we met Svilar gingen doen. Roger Vanden Stock antwoordde: houden. En zie, Kalinic zit in Gent en Svilar zijn we ook kwijt", aldus nog de general manager.

AP

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is geen sport op leven en dood, het is meer."

Bill Shankly

Meer voetbalquotes