Charleroi wil meer zijn dan eerste club in WalloniŽ

24 september 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Terwijl de frustraties bij Standard weer hoog oplopen, draait Sporting Charleroi gezwind mee in de top zes. Na zeven speeldagen staan de Zebra's zelfs tweede. Mehdi Bayat is trots op de weg die zijn club heeft afgelegd. En hij wil meer en beter.

Dat laatste staat voor de prijzenkast. Sporting Charleroi bestaat 115 jaar, maar ze wonnen nooit de landstitel of de Beker van BelgiŽ.

"Misschien zijn we op papier al twee of drie jaar de eerste club van WalloniŽ, maar er blijft een groot verschil met Standard. Zij hebben geschiedenis geschreven, mťt titels. Wij hebben geen kampioenschap, geen beker, niets", zegt de 38-jarige Mehdi Bayat in HLN.

"Mijn grootste motivatie is geschiedenis schrijven met Charleroi, samen met iedereen die hier werkt. Ik wil dat Charleroi niet alleen de eerste club van WalloniŽ, maar ook een echt belangrijke club in BelgiŽ wordt. De Beker van BelgiŽ een keer winnen, zou een mooi begin zijn. Liefst dit seizoen al."

"Ik ben hier opgegroeid. Ik leefde tussen de Carolo's en begreep meteen dat Charleroi als grootste stad van WalloniŽ een enorm potentieel had. Moeskroen ligt vlakbij West-Vlaanderen en de Franse grens en Standard ligt in zijn prinsdom, dichter bij Limburg dan bij de rest van WalloniŽ. Daartussen ligt - helemaal alleen - Charleroi. Een stad van 200.000 inwoners, maar groot-Charleroi telt 550.000 mensen."

"Daarbuiten ligt een hinterland braak van Namen tot Bergen en van Waals-Brabant tot de Franse grens. Daar wonen meer dan een miljoen mensen, maar om die te bereiken, was een positief verhaal nodig", merkt de jongere broer van makelaar Mogi Bayat op. "Nu zit het stadion goed vol en hebben we 300 commerciŽle partners. We trekken zelfs investeerders uit Vlaanderen aan. In een stad waarin niemand vijf jaar geleden wilde investeren..."


MW

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

FranÁois Colin

Meer voetbalquotes