Nieuwkomer Club Brugge trok grote ogen

11 oktober 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Van de top in de tweede Bundesliga naar Club Brugge, Saulo Decarli beklaagt zich zijn transfer van Eintracht Braunschweig naar Club allerminst. Het is wel knokken.

"Hier ontdekte ik een andere wereld", zegt Decarli in Sport/Voetbalmagazine. "Dit is een ander niveau dan ik gewoon was. De eerste dag dat ik met het team trainde, dacht ik: wow! Alles ging veel sneller."

"De kwaliteit in iedere oefening en iedere wedstrijdsituatie was voor mij echt indrukwekkend, de zuiverheid en het gemak waarmee elke speler elke bal onder druk in één keer controleerde en inspeelde vooral. Ik realiseerde mij meteen dat er hier voor mij veel werk te doen is, dat ik altijd heel gefocust zou moeten zijn om met die gasten mee te kunnen trainen en spelen. De intensiteit en de workload is hoger, maar elke dag gaat en voelt het beter."

Op 27 augustus, binnen de week na zijn aankomst in Brugge, stond hij tegen Standard al in de ploeg. "Het was niet gemakkelijk en ik was uiteraard nog niet top, ik kende niet eens de naam van elke speler op het veld, maar het was de beste manier om er hier aan te beginnen. Zoveel vertrouwen krijgen van de staf, negentig minuten meedoen en 4-0 winnen: wow. Voor mij maakt het niet uit of ik ergens pas vijf dagen of al vijf jaar ben. Elke dag ben ik klaar om het beste van mezelf te geven."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes