Hugo Broos kondigt zijn afscheid aan

12 oktober 2017
instagram
'Altijd weer winnen', zo noemt de autobiografie van Hugo Broos. Op zijn 65ste is hij bijna klaar met het trainerschap. In samenspraak met zijn vrouw Sonja heeft de voormalige Rode Duivel beslist om er in 2019 een punt achter te zetten.

"Ons leven heeft meer dan vijftig jaar in het teken gestaan van mijn voetballersbestaan. Dat is lang, heel erg lang. De triomf op de Africa Cup heeft me een schitterende voldoening gegeven. Mijn drang om mooi te eindigen heeft geloond", citeert Het Laatste Nieuws uit het boek van Hugo Broos.

Hij genoot zijn jeugdopleiding bij FC Humbeek en belandde in 1970 bij RSC Anderlecht, waar hij 351 wedstrijden meepikte. Daarna volgden vijf seizoenen bij Club Brugge. Goed voor 161 matchen. Hij kwam ook 24 keer voor de Rode Duivels uit.

Zijn lange trainerscarrière begon in 1988 bij RWDM. Na een terugkeer naar Club Brugge passeerde Broos bij Moeskroen, Anderlecht, Panseraikos, Trabzonspor, Zulte Waregem, Al Jazira, JS Kabylie en NA Hussein Dey. In 2016 won hij met Kameroen de Afrika Cup. Het absolute hoogtepunt in zijn loopbaan als coach.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes