Spelers Nederlands Elftal te veel bezig met auto's?

12 oktober 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Geen Oranje op het EK 2016 in Frankrijk, geen Nederlands Elftal op het WK 2018 in Rusland. Cor Pot is niet verrast. Hij had de meeste internationals onder zijn hoede als bondstrainer van Jong Oranje. Hij merkte toen al te weinig talent en te weinig honger.

"Exceptioneel talent zat er weinig tussen. Het was allemaal wat vlakjes, zowel kwalitatief als qua karakters. Geen jongens zoals Robin van Persie, Wesley Sneijder of Dirk Kuyt, die zélf initiatief nemen, zowel binnen als buiten het veld", stelt Cor Pot in een interview met het Algemeen Dagblad.

"Sommige jongens waren meer bezig met Louis Vuitton en Bentleys, dan met voetbal. Die wilden het liefst éérst de vruchten plukken, en daarna pas investeren. Precies de verkeerde volgorde."

"In Nederland zijn we teveel gefocust geweest op controle, op breedte, op rustig opbouwen. Trainers hameren daar voortdurend op. En neem coaches als Alex Pastoor bij Sparta, die geen enkele ruimte laten voor eigen initiatief, ook niet buiten het veld."

Straatschoffies

Jelle Goes, voormalig technisch directeur van de KNVB, kan zich vinden in die analyse. "Wat je bij jongens zoals Wesley, Rafael van der Vaart en eerder ook Gullit en Van Basten zag: het karakter van de straat."

Hij noemt die spelers ‘straatschoffies in de juiste zin van het woord’. Goes: "Weerbaar, mondig en gewend aan hard tegen hard. Die straat kun je niet meer nabootsen, hooguit op details."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes