Vrancken geen KV Mechelen of KV Kortrijk

29 oktober 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Wie wordt de nieuwe hoofdtrainer van KV Mechelen of KV Kortrijk? Na de beslissing van Wouter Vrancken om er een punt achter te zetten bij Lommel SK - om persoonlijke redenen - duwden een aantal media Vrancken in de richting van die twee clubs. Goedkope speculaties, niet gebaseerd op feiten.

Vorig seizoen was er veel te doen over Karim Belhocine. Hij mocht niet als hoofdtrainer bij KV Kortrijk werken, want hij had nog geen trainersdiploma op zak en hij volgde de Pro License-cursus niet. Wouter Vrancken heeft dat ook nog niet op zak en doet dit jaar niet mee aan de cursus. Kortom, hij kan geen T1 worden van KV Mechelen of KV Kortrijk.

Vrancken moest op zijn 32ste een punt zetten achter zijn spelerscarrière vanwege problemen aan de heup. Zijn trainerscarrière begon goed bij provincialer Gravelo en hij trok die lijn verder in de amateurreeksen bij Thes Sport. Afgelopen zomer volgde Lommel SK. De Noord-Limburgers terug naar Eerste Klasse B leiden, dat zag er goed uit.

Maar Vrancken zet een stap terug, vanwege persoonlijke redenen. De speculaties over KV Mechelen en KV Kortrijk - twee clubs waar hij als speler mooie tijden beleefde - zijn niet alleen praktisch onmogelijk, Vrancken een a-typische trainer. Iemand die afspraken nakomt en niet zomaar voor een andere club kiest, in de loop van een seizoen.

"Ik ken Wouter al langer. Eerlijk en rechtuit", stelt sportief directeur Tom Van Imschoot via het clubkanaal. "Het is bijzonder jammer voor Lommel SK, maar we respecteren zijn beslissing om te stoppen. We zijn dankbaar voor zijn goede prestaties."

"Er is geen plan B, dan zou ik dat ook rechtuit zeggen", bevestigt Wouter Vrancken. "Ik stop in het profvoetbal, vanwege persoonlijke redenen. Het heeft ook niets met twisten binnen de club of andersom te maken. Het ligt gewoon bij mezelf. Het is een verstandige beslissing, voor mezelf. Louter vanwege persoonlijke redenen."


DC

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes