Wat is er van Tomas Pina?

10 november 2017
instagram
Club Brugge ging op zoek naar een opvolger voor Timmy Simons en kwam bij Tomas Pina uit. Daar hoorde een tranfsersom van drie miljoen euro bij. Pina wist de verwachtingen niet te in lossen en vertrok in augustus naar Deportivo Alaves.

De voormalige middenvelder van Villareal kwam met Club Brugge slechts in zes competitiewedstrijden in actie. Goed voor slechts 318 speelminuten. In de groepsfase van de Champions League deed hij vijf keer mee. Er hoorde ook wel een portie blessureleed bij.

Pina mocht weg en Club Brugge trok Nakamba aan als 'nieuwe Timmy Simons'. Die kostte ook 3 miljoen euro. Nakamba doet het uitstekend.

Deportivo Alaves was vorig seizoen bekerfinalist en eindigde op de negende plaats in de Primera Division. Luis Zubeldia liet Pina op 18 augustus debuteren met een invalbeurt in de 63ste minuut in de uitmatch tegen Leganes. Een week later mocht hij starten in de thuismatch tegen FC Barcelona (0-2).

Ook tegen Celta de Vigo en Villareal mocht Pina op een basisplaats rekenen. Maar Deportivo Alaves pakte amper punten en de Italiaan Giovanni De Biasi werd aangesteld als nieuwe trainer.

Voor Tomas Pina was het even wachten op een nieuwe speelkans. Op 28 oktober dropte De Biasi hem in de basis tegen Valencia (1-2 nederlaag). Een week later mocht Pina zijn eerste puntenwinst vieren in het shirt van Alaves, met een 1-0 zege tegen Espanyol.

De 30-jarige middenvelder zit aan 445 van de 990 speelminuten in de Primera Division. Alaves staat er niet goed voor met slechts 6 op 33. Alleen Las Palmas (6) en Malaga (4) staan er nog onder. Er degraderen drie clubs. Eibar telt twee punten meer.

In de laatste drie duels boekte Alaves echter een 6 op 9. Er gloort hoop in het Estadio de Mendizorroza, dat 19.840 plaatsen telt.

Voor Tomas Pina breken ook belangrijke wedstrijden en maanden aan. Hij ligt nog tot medio 2020 onder contract bij Club Brugge. Blijft Deportivo Alvaves in La Liga? En lichten ze binnenkort de optie van Pina of niet?

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes