Meunier: "Tactiek met drie achteraan is goed"

13 november 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Kevin De Bruyne vindt dat er tactisch nog wat werk aan de winkel is. Thomas Meunier verdedigt dan weer de keuze van bondscoach Roberto Martinez.

"Volgens mij is de tactiek met drie achteraan goed. 3-4-3 is het beste systeem voor BelgiŽ, maar de 11 spelers moeten wel samen aanvallen en samen verdedigen. Als dat niet gebeurt, mislukt het. Die tactische discipline van de individuele spelers kan beter", citeerde Sporza Thomas Meunier.

"We spelen met drie achteraan. Het lijkt me moeilijk om nog aanvallender te worden. Mexico kreeg in de eerste helft twee kansen. De pressing was goed, maar mijn enige opmerking is dat ons blok bij balrecuperatie wel te laag stond. In de tweede helft vergaten we druk te zetten en dat verschil was te zien."

"We slikken drie doelpunten dus het is normaal dat er gesproken wordt binnen de groep. We hebben defensieve fouten gemaakt, maar er waren ook geen automatismen. Deze spelers hadden nog nooit samen gevoetbald. Er zijn altijd veel geblesseerden en zo krijg je geen continuÔteit."

MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes