VIDEO: De tranen van Gianluigi Buffon

14 november 2017
instagram
© twitter video
Geen WK 2018 voor ItaliŽ. Voor het eerst sinds 1958 is de Squadra Azzuri er niet bij. Dat doet pijn. Gianluigi Buffon kon na afloop zijn tranen niet de baas. De 39-jarige doelman moet in mineur afscheid nemen van de nationale ploeg.

Na een 1-0 nederlaag in Zweden wisten de Italianen niet te scoren in Milaan (0-0). "Het is verschrikkelijk dat mijn loopbaan eindigt met het mislopen van een WK", stelde Buffon bij Fox Sports. "Het is heel teleurstellend. Niet alleen voor mij, maar voor het hele land."

"Het was belangrijk om ons te plaatsen, maar het is niet gelukt. Ik baal hiervan, maar niet van het feit dat ik stop als international. Mijn tijd is geweest en het is het moment om het stokje over te geven."

Buffon vindt niet dat ItaliŽ tegenstander Zweden heeft onderschat. "We hebben niemand onderschat. We wisten dat het moeilijk zou worden om een 1-0 nederlaag weg te poetsen", stelt Buffon bij de RAI. "Zeker mentaal is dat zwaar. Het vervelende is dat we niet ons niveau gehaald hebben. Voor de goal misten we de scherpte en de energie. In het voetbal win je samen en verlies je samen, dus we moeten de kritiek als team op ons nemen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes