Rode Duivels luisteren best even naar bondscoach van Zweden

14 november 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Geen Oranje of ItaliŽ op het WK, Zweden bleef die landen de baas. Bondscoach Janne Andersson had niet de beste spelersgroep tot zijn beschikking. Eendracht maakt echter ook macht.

"We hebben het met zín allen gedaan, met een team dat gezamenlijk aan ťťn plan heeft gewerkt. Dat is ons geheim geweest. Als we goed willen zijn, dan moeten we een eenheid vormen, anders lukt het niet. En als het lukt, dan zijn we een extreem sterk collectief", stelt de 55-jarige trainer bij Kanal 5.

ďDeze spelers spelen bij verschillende clubs in verschillende competities en sommigen spelen op een heel hoog niveau. Maar voetbal is een teamsport en pas als alle spelers goed samenwerken, kun je presteren."

"Ik heb de spelers zelf ook altijd laten meedenken, dus we hebben het echt samen gedaan. We hadden vertrouwen in ons kunnen. De wedstrijd tegen Frankrijk (2-1 winst, red.) heeft ons er ťcht in doen geloven, we voelden dat we iets konden bereiken. Die wedstrijd was een stimulans voor iedereen, het was een heel belangrijk duel."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

FranÁois Colin

Meer voetbalquotes