Blijft Morioka uit handen van Belgische topclubs?

14 november 2017
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Club Brugge dacht in augustus aan Ryota Moriaka. Na de verkoop van Zinho Gano aan Zulte Waregem zagen ze bij Waasland-Beveren dat verhaal echter niet zitten. Een goede zet want Moriaka doet het prima, Waasland-Beveren is vijfde, en de marktwaarde van de speler is gevoelig gestegen.

Moriaka kwam van het Poolse Slask Wroclaw over voor slechts 275.000 euro en kon in augustus voor een tienvoud van dat bedrag naar Club Brugge.

Met zijn vele doelpunten en assists is de marktwaarde van de 26-jarige offensieve middenvelder flink gestegen. Dat hij opgeroepen is voor de nationale ploeg en misschien mee kan naar het WK 2018 kan de zaak van Waasland-Beveren alleen maar goed doen.

In principe verkoopt Waasland-Beveren geen basispionnen in de wintermercato. Al sluit voorzitter Dirk Huyck niets uit.

"We moeten realistisch zijn. We zullen de situatie bekijken in december. We willen met de club een goed seizoen spelen en ik denk dat hij ook heel tevreden is van onze club", stelt de preses bij Sporza. "Ik hoop dat hij blijft tot het einde van het seizoen en dat hij mee mag naar de Wereldbeker. Dat zou fantastisch zijn."

Ryota Moriaka ligt tot midden 2020 onder contract op de Freethiel.

De rechtsvoetige aanvallende middenvelder kwam bij het Japanse Vissel Kobe aan 17 doelpunten in 131 wedstrijden. In de Poolse eerste klasse lukte hij 15 goals in 51 matchen.
Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

FranÁois Colin

Meer voetbalquotes